Nadia- si mai cum???? …care Ilie????!!!


Te provoc pe loc! Nu ai voie sa cauti pe net si nici sa suni un prieten!
Te provoc sa numesti un sportiv care, in prezent, e pe unul dintre primele trei locuri, la nivel national, la gimnastica sau la tenis, masculin sau feminin. Sau la atletism. Sau la inot. Sau la canotaj.
Daca ai reusit, ai de la mine titlul de :
CIUDATUL ANULUI!
Pai, daca nu au existat scandaluri in contul lor, cum de le-ai memorat numele, anacronicule????
Aceasta provocare extrema este rezultatul unei iluminari de dimineata, cand mi-a aparut in minte urmatoarea intrebare:
Daca Nadia, Ilie, Ion, Iolanda, Ivan si altii ca ei s-ar fi nascut mai tarziu si ar fi fost in plina activitate in zilele prezente, ar mai fi devenit ei Nadia, Ilie, Ion, Iolanda sau Ivan ????
Pai, sa vedem…
In primul rand, vreo 8% dintre ei nu ar fi putut sa-si sustina cheltuielile aferente, deoarece parintii lor ar fi fost in somaj. Perioada de pregatire s-ar fi redus cu 25-40% pentru cei cu parintii bugetari. Ar fi trebuit sa invete in clase obisnuite- si sa se antreneze mai mult singuri, deoarece plata per elev a redus catedre iar profesorii de specialitate s-au facut ospatari in tarile calde.
Daca totusi ar fi ajuns la usa salii de sport, ar fi constatat, de exemplu, ca Bellu si Bitang s-au transferat la alta institutie. Daca ar fi fost din Onesti, nu ar fi putut sa o concureze pe Monica -si degeaba munca! Daca ar fi vrut sa exerseze la rame, proprietarii de lacuri i-ar fi impuscat in legitima aparare.
25% din cei care ar fi scapat ar fi fost scosi din evidentele cluburilor, ca urmare a reducerilor de buget.
Din cei ramasi, ar fi primit bani sa plece la concursuri cam in jur de 50%.
45% din cei ajunsi la concursuri ar fi fost convinsi sa se inscrie sub alte culori, pentru a aduce glorie altora. 15 % din restul nu s-ar mai fi intors pur si simplu.
Daca totusi s-ar fi incapatanat sa treaca de toate acestea si sa obtina performante, numele lor ar fi fost scrise cu litere mici-mici pe cel mai de jos scroll al ecranului, dunga aia cu litere care se vede pe jumatate si se invarte repejor in timp ce pe restul ecranului Oana ii injura democratic atat pe Pepe, cat si pe myk-sa (a ei, desigur).
Daca Nadia, Ilie, Ion, Iolanda, Ivan sau altii ca ei ar fi fost in plina activitate zilele acestea, ne-am fi intrebat: ”Nadia- si mai cum???? …care Ilie????!!!” atunci cand un freak de om ar fi povestit despre ei. Si apoi am fi schimbat abil vorba spre ultimele cancanuri de club, cu finete, ca sa nu-l jignim pe freak.
… Sunt de aceeasi varsta cu Nadia si, desi cu sportul nu le-am avut niciodata, datorita ei am regretat pentru prima data ca am backup-ul prea mare. Ca as fi dorit sa fiu macar 1% ca ea.
…Oare cati de-alde Nadia, Ilie, Ion, Iolanda, Ivan si altii ca ei se irosesc zilele astea pe aici, pe la noi???
ACEST TEXT ESTE UN PAMFLET SI RECOMAND TRATAREA LUI CA ATARE DE TOATA LUMEA IN ORICE CONTEXT.

Comentează sau lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s