Galerie

Atenția la detalii- secretul succesului lui Steve Jobs? (review)


Vic Gundotra, unul dintre oamenii datorită cărora există  Google +, povestește o convorbire cu Steve Jobs, dintr-o dimineață de duminică a anului 2008.

Ce importanță avea că al doilea ”O” din GOOGLE nu avea tocmai nuanța de galben care ar fi trebuit? Și ce așa mare urgență era, ca să fie discutată (în timpul slujbei religioase de) duminică dimineața???

Dar Vic Gundotra știe de ce ne dă acest exemplu. Reușita stă în detalii. Dacă îți pasă cu adevărat de un proiect, niciun efort nu este prea mare și nicio corecție nu este prea neînsemnată!

Eram într-o zi la un centru de comerț en-gros. Un patron arab alerga disperat, împreună cu un angajat al său, cu niște saci de marfă în spinare, ca să onoreze comanda unui client. O parte din ”asistență” îl ironiza – adică, ce fel de patron mai e și ăsta?

A fi un om de succes- înseamnă oare a ști să speculezi munca altora, sau a te implica în a-ți ajuta colaboratorii să-și ducă sarcinile la îndeplinire cât mai bine?

Probabil și asta ține de sistemul personal de valori.

2 responses to “Atenția la detalii- secretul succesului lui Steve Jobs? (review)

  1. Aveţi dreptate. Am simţit pe pielea mea, uneori, superficialitatea, care ar putea însemna trecerea peste anumite detalii.

    • Superficialitatea este supărătoare, în primă fază, pentru beneficiarii activității noastre dar în final tot asupra noastră se reflectă. 🙂

Comentează sau lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s