Galerie

Saptamana legumelor si a fructelor donate – Comunicat de presa ISJ Iasi


COMUNICAT DE PRESĂ

Peste 4.800 de elevi  şi preşcolari din judeţul Iaşi au fost antrenaţi timp de o săptămână într-o campanie care a vut ca scop sprijinirea persoanelor aflate în dificultate.

Astfel, in perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2011, în unităţile de învăţământ din judeţ s-a derulat campania socială ,,Săptămâna legumelor şi a  fructelor donate”, din cadrul Strategiei Nationale de Acţiune Comunitară (SNAC). Campania a implicat voluntari, elevi şi profesori, de la şcolile care promovează acţiunile umanitare din cadrul SNAC (peste  80 de şcoli din judeţ).

Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară  în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Campania ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” a constat în strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lorfamiliilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Concret, în judeţul Iaşi, s-au implicat peste 50 de şcoli şi grădiniţe, care au antrenat în acest demers 425 de preşcolari şi părinţi ai acestora, 4400 de elevi şi 480 de cadre didactice.

Au beneficiat de rezultatele campaniei (donaţii de legume şi fructe, o cantitate totală de peste 5.000 kilograme) următoarele categorii defavorizate:  823 de elevi , 232 familii aflate în dificultate, 160  de elevi cu dizabilităţi din şcoli speciale, 173 de elevi din center de plasament şi circa 100 de bătrâni din instituţii de ocrotire socială.

Gabriela Raus, inspector de specialitate, coordonator judeţean SNAC

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Comentează sau lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s