Of, educatia asta!


update, ianuarie 2011… dupa peste trei luni de existenta, trag concluzia ca nu prea aveti ce spune… ma are oare rost pagina asta???

Pe aceasta pagina puteti comenta sau intreba orice, daca are legatura cu scoala sau cu educatia. Puteti sa si raspundeti la comentariile deja postate.

Cateva recomandari:

1) Nu este nevoie sa va declarati identitatea , daca nu doriti.

2) Nu este bine sa dati link-uri, adrese de e-mail sau alte date de contact, deoarece ar putea intra in Spam si comentariul nu se poate publica.

3) Nu este frumos sa dati nume sau date de identificare ale celor despre care va exprimati nemultumirea.

4) Nu este recomandat sa postati comentarii care contin injurii, cuvinte obscene, amenintari sau alte elemente de acest gen, deoarece s-ar putea sa nu mai fiti doriti pe aceasta pagina.

Comentariile sunt moderate, deci nu vor intra imediat pe pagina.

Acum, START! Intra mai jos pe ”LASA UN RASPUNS”  și racoreste-te! 🙂

9 responses to “Of, educatia asta!

 1. Educaţia nu este doar un mijloc de a-ţi câştiga existenţa sau un instrument pentru a face avere. Educaţia este iniţierea în viaţa spiritului, pregătirea sufletului uman în căutarea adevărului şi a virtuţii. Vijaya Lakshmi Pandit

 2. Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea. Nelson Mandela

 3. nu sunt de acord cu inscrierea la scoli a copiilor de clasa intai prin calculatoare
  am un copil care merge anul acesta la scoala si as dori sa imi aleg eu invatatoarea nu prin calculatoare

 4. Se vorbeste foarte mult despre educatie. Si eu ma intreb: pe unde e invatamantul? De ce se pune egal intre educatie si invatamant?

  • Invatamantul (ca sistem) este parte a educatiei. Eu personal nu pun semnul egal intre cele doua. „Invatamantul” a fost revizuit ca si concept, fiind considerat ca subsumat celui de „educatie”, din cel putin doua motive:
   -un motiv ar fi acela ca la educatia unui individ (mai buna sau mai rea) nu se face doar prin interventia (mai buna sau mai rea a) demersurilor venite din partea cadrului formal, al sistemului de invatamant;
   -un alt motiv ar fi necesitatea de a vedea nevoile de dezvoltare ale individului sub toate aspectele, nu doar acela al acumularii de cunostinte, astfel incat intrebarea „Stii- si la ce te ajuta ca stii?…” sa-si gaseasca raspunsul;
   Sigur ca nu putem fi multumiti de modul in care se (mai si) implementeaza aceasta viziune, dovada fiind toate dezbaterile care au loc in toata lumea cu privire la soarta educatiei in lumea contemporana. Dar explozia stiintei si tehnicii nu mai permite de multa vreme acumularea cunostintelor ca pe vremea enciclopedistilor.
   Fiecare epoca a evolutiei umane a avut asemenea perioade de cautare a celei mai bune solutii.
   P.S. In alta ordine de idei, in spatiul virtual este suficient loc , daca doriti sa creati un blog dedicat invatamantului! 🙂

 5. Ar fi atat de multe de spus incat nu stiu de unde sa incep.Cred ca ar trebui educati in primul rand parintii….dar cum educatia nu se face cu forta….nu ai cum sa-i convingi ca de nivelul lor de pregatire, de intelegere si reactie depinde viitorul copiilor lor, in primul rand. Cei din jurul acestor nefericiti nu sunt decat victimele societatii care ne obliga sa locuim/interactionam si cu specimene care doar seamana a oameni si cu cei educati dar si cu majoritatea reprezentata de cei prost sau total needucati. Ce putem face? Opinia publica este ca si inexistenta (as putea sa va povestesc nenumarate intamplari edificatoare) iar de unul singur ,mai ales ca femeie,nu poti face nimic. Si barbatii si femeile te-ar eticheta imediat si stiti foarte bine cum. Ce putem face????

 6. spunemi cat face 1356456654x1234353623rul m
  ca calculatorul meu nu da raspunsuri corecte si eu sunt abea in clasa V-a \

 7. Pingback: Modele teste initiale 2011-2012 clasele I-XII/XIII , MECTS | EDUCAȚIA PENTRU VIITOR

Comentează sau lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s