Galerie

Killshot- carte si film (review)


(for English version click here)

Drum lung cu trenul la Bucuresti. N-am chef de laptop, deci ramane varianta carte de citit. Cum in tren nu e cazul sa citesc filosofie, cumpăr o carte de 10 lei, ca sa am pe ce plimba ochii.

Aleg Elmore Leonard, ”Un Glont Un Mort”-suna bine, mai ales c a are ca subtitlu ”Crima cu sange rece”. Se incadreaza. New York Times se pare ca a comentat ceva de genul  ”autorul impinge suspansul dincolo de limita suportabilului”. OK, sa vedem.

Am citit cele vreo trei sute de pagini pana la destinatie si marturisesc cu mirare ca m-am surprins de (prea) multe ori urmarind randurile fara sa constientizez ce scrie. Prea multe clisee repetate cu mici variatiuni. O adunatura de personaje manifestand deviante de diferite tipuri si grade. Poate biata Carmen sa fie ceva mai teafara, dar si ea este afectata de ”anii petrecuti langa Wayne”. 

Am terminat cartea si tot nu am inteles ce e asa de mare suspans intr-o poveste in care unii se indarjesc sa-i omoare pe altii, care la randul lor fac tot ce pot sa nu crape. Care e suspansul???

Dupa o zi de la lecturarea cartii, ce sa vezi? Cautand la TV ceva de vizionat, dau de un film … in cateva secunde aud cateva nume de personaje si raman perplexa! No f&*%$@# way! Cineva s-a gandit sa faca si un film dupa carte!!!

Bun, hai sa vedem, poate scenariul e mai bun, poate imaginile vor exprima mai bine intriga, poate s-o fi pierdut din ”dialogurile taioase” la traducere…

Da, a fost ceva mai bine. Dar nu cu mult. Cel putin, alegerea distributiei a facut filmul mai comestibil. Echipa care a realizat filmul a facut tot ce era omeneste posibil si a scos tot ce se putea scoate din materialul dat. Mickey, I love you!

 Killshot- Ținte sigure- USA, 2007

Regia: John Madden

Scenariul:Hussein Amini

Distributie: Diane Lane, Rosario Dawson, Mickey Rourke, Thomas Jane, Joseph Gordon -Lewitt

Incadrare roman: politist ”pulp”

2 responses to “Killshot- carte si film (review)

  1. Pingback: 59 de principii ale profesorului de succes – şi nu numai – 22 | innerspacejournal

  2. Pingback: 59 de principii ale profesorului de succes (18) | innerspacejournal

Comentează sau lasă un răspuns