Galerie

Reforma, mon amour -3- ”O masă amorfă”…


12729353_1051179461616218_8772034418981399351_n

Via Grumpy cat memes

Gata, e stabilit: toată vina pentru faptul că școala e pe butuci aparține profesorilor. Ei sunt (după cum ne descriu unii vajnici experți ONG-iști) ”o masă amorfă” , imposibil de urnit, deci e inutil să mai fie băgați în seamă. Ce merge și ce nu merge, ce e bun și ce trebuie schimbat ? La aceste întrebări poate răspunde oricine, dar nu profii!

Ei nu sunt în stare să se schimbe în ritmul impus de eternele reforme!

Ei sunt singurii care nu se gândesc la binele și viitorul tinerelor generații (cu excepția cazurilor în care antrenează olimpici, că atunci se schimbă treaba).

Lor și numai lor nu le mai ajung resursele primite! Uite, de aia, vom băga atragerea de fonduri extrabugetare drept criteriu de calitate în evaluarea lor , ca să se învețe minte! Dacă nu au alte surse, să aducă de acasă!

Ei și numai ei discriminează elevii, pentru că nu sunt în stare să gestioneze situațiile de criză în condițiile în care au număr prea mare de copii în clase, medicul școlar și asistenta s-ar putea să nu existe etc… Și nu au pic de înțelegere față de părinții care pot cere, bunăoară, scoaterea limbilor moderne din orarul copiilor lor, pentru că îi stresează prea tare.

Și ce dacă nu au fost pregătiți pentru asemenea situații? Ei și numai ei trebuie să -și plătească formarea continuă , așa că e doar problema lor! Ei TREBUIE să fie competenți în toate! A le da libertatea să recunoască faptul că NU SUNT PREGĂTIȚI să lucreze cu anumite categorii de elevi se interzice cu desăvârșire! Taci dreaq din gură, că s-ar putea să te și sancționeze! … Și te ma dă și la știri!  Faceți și voi ca ăia bine văzuți, care sar cu laudele extatice și ofertele de voluntariat chiar înainte de a se cristaliza ideile și propunerile ” de sus”!

Salarii mărite? Și așa vă plătesc ăștia prea mult! A cui e vina că nu v-ați orientat la timp cu vreo gogoșerie, ceva?

Grevă? Proteste??? Păi și ei ce fac cu copilașii? … Că trebuie să se prezinte la joburile lor foarte  importante și voi le încurcați planurile! Măcar sa-i strângeți și să-i supravegheați, că și așa nu sunteți buni de altceva!

Și ce dacă alte categorii profesionale își fac de cap? Voi trebuie să fiți perfecți, să nu vă pese că sunteți și voi oameni , că aveți probleme personale deloc ușoare sau că sunteți- în marea majoritate- mame! Oricum e evident că aveți probleme emoționale, că altfel cum se explică faptul că vă numiți elevii ”copiii NOȘTRI” ???

Nu vă mai auto-compătimiți și nu mai încercați să atrageți atenția ! E nimfomanie curată! Oricum, ei, toți ceilalți, știu cel mai bine ce trebuie să faceți și e strict problema voastră CUM veți face ce vi se cere! Ori vă dați după ei și vă apucați de scris caiete speciale după noile orientări, ori vedeți-vă de colțișoarele voastre! Și predați liniștiți, are cine să se gândească la BINELE școlii!

***

În nemernicia mea, am crezut mereu că profesorii, elevii, părinții, media, decidenții, experții, etc. etc. suntem cu toții PARTENERI în această lume extraordinară a ȘCOLII.

Se pare că , după opiniile exprimate din ce în ce mai des și mai apăsat, exact noi, ”masa amorfă”, ar trebui să fim excluși.

Să ne retragem în colțișoarele cele mai umbroase și să așteptăm, poate trece… și de data asta. Cu cât mai întunecos va fi colțișorul, cu atât mai mult vom contribui la… ”democratizarea” sistemului.

Voi încerca și eu, dar nu știu dacă voi reuși. MEA CULPA! ( rămășițe precare de latină, ce să fac? formarea mea inițială a avut loc în niște vremuri… grele… ).

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Postări pe aceeași temă :

Educația incluzivă

Să recapitulăm…

 

 

 

1 responses to “Reforma, mon amour -3- ”O masă amorfă”…

  1. Felicitări!!!Dur spus, dar totul este adevărat.Mi-e teamâ, să nu dispară curând și boarea de autoritate a profesorului.

Comentează sau lasă un răspuns